Λημνογράφοι

Ιστολόγιο – Σχολική εφημερίδα του Γυμνασίου Μούδρου

Είναι εύκολο να το λες, αλλά όχι να το ζεις

Κάποιοι άνθρωποι λένε ότι μπαίνουνε στη θέση ενός πρόσφυγα, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι εύκολο να το λες, αλλά όχι να το ζεις, ειδικά όταν είσαι παιδί. Ο Ναβίντ για παράδειγμα είχε περάσει πολλές κακουχίες μέχρι να έρθει εδώ, στην Ελλάδα.

Στην αρχή αναγκάζεσαι να αφήσεις τους φίλους σου, τους παππούδες σου και γενικότερα την οικογένειά σου. Μετά εργάζεσαι σκληρά για να βγάλεις μερικά χρήματα και να αγοράσεις το εισιτήριο που θα σου φέρει ένα καλύτερο μέλλον.

Εάν τα χρήματα δε σου φτάνουν για το εισιτήριο, τότε σε περνάει ένα καράβι που ο καπετάνιος, για να σε πάει στη χώρα που θες, σου ζητάει όλη την περιουσία σου.

Τελικά όταν φτάσεις στη χώρα που θες και νομίζεις ότι όλα έχουν τελειώσει, τότε αρχίζουν οι πραγματικές δυσκολίες. Πρέπει να βρεις ένα σπίτι να μένεις, μια δουλειά που να σου αποδίδει χρήματα και, αν δεν ξέρεις καλά τη γλώσσα, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Όταν όμως βρεθεί ένας άνθρωπος που πάσχει από την αρρώστια της ξενοφοβίας και σου επιτίθεται με σκληρά λόγια και κοροϊδεύει το χρώμα του δέρματός σου ή το χρώμα των μαλλιών σου ή και την καταγωγή σου. Όλα αυτά σου «τσακίζουν» την ψυχολογία και την καλή σου διάθεση.

Ελπίζω να καταλάβατε την καθημερινή ζωή του πρόσφυγα.

Δ. Χ.

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: